Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Демократите в Сената публикуваха днес предложение за нов данък върху богатството на милиардерите, който трябва да подкрепи програмите за социални, инфраструктурни и климатични разходи на президента Джо Байдън, предадоха световните агенции.

Сенаторът Рон Уайдън (демократ от Орегон), който оглавява финансовата комисия на Сената, каза, че данъкът върху приходите на милиардерите ще осигури "стотици милиарди долари" и ще засегне приблизително 700 данъкоплатци , които имат повече от $1 млрд. в активи или приходи от над $100 млн. в годината.

При съществуващото данъчно законодателство милиардерите не трябва да плащат данъци върху приходите от капитала, освен ако продават активите си и могат да вземат заеми, залагайки богатството си.

Новият проект предвижда милиардерите да дават на службата по приходите подробен отчет колко са спечелили или загубили от активите си всяка година.

Законопроектът ще гарантира, че "най-богатите хора в страната ще платят справедливия си дял в инвестициите в грижите за децата, платените отпуски и справянето с климатичната криза“, каза Уайдън, представяйки предложението.

Вдигането на завесата над този план, за който се говори отдавна, става точно, когато Байдън и лидерите в Конгреса бързатда завършат и да покажат как ще платят техния пакет за социални и климатични разходи от почти 2 трилиона долара.

Част от демократите обаче, подобно на републиканците, са против този данък. Например сенаторът Джо Манчин (демократ от Западна Вирджиния) изрази скептицизъм към предложението, казвайки, че ще бъде трудно то да се приложи и че е вероятно да бъде блокирано от съдебни процеси срещу него.

Отделно, сенатори обявиха предложение за данък от минимум 15% за корпорации с печалба над 1 милиард долара.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.