Макс Верстапен спечели Гран При на САЩ на пистата в Остин, щата Тексас във Формула 1 и увеличи аванса си в генералното класиране на 12 точки пред Люис Хамилтън. До края на сезона остават пет състезания.

Двамата бяха почти равностойни - като възможности на колите им, но за пореден път "Ред Бул" имаше по-бързите реакции и по-добрата стратегия.

Хамилтън ("Мерцедес") и Серхио Перес ("Ред Бул") се наредиха зад нидерландеца на почетната стълбичка. Топ 6 допълват Шарл Льоклер ("Ферари"), Даниел Рикардо ("Макларън") и Валтери Ботас ("Мерцедес"), който стартира от задна позиция заради наказание.

Верстапен спечели съботната квалификация и потегли първи, но бе изпреварен от Хамилтън малко след началото. Двамата се движеха близо един до друг, а в 11-ата обиколка "Ред Бул" привика Макс за смяна на гуми. Това се оказа решаващо за успеха. "Мерцедес" отново в този шампионат се забави - Хамилтън влезе в бокса в 14-ата. В края на състезанието тези три обиколки не стигнаха на Люис да настигне опонента си.

А след първата смяна Люис се върна втори на пистата. 

В 31-ия тур Верстапен направи втората. Световният шампион поведе, но на 38-ата и той мина през бокса и когато се върна изоставаше вече на повече от 8 секунди. До края имаше гонитба, но Хамилтън не успя да стопи пасива - в заключителния тур той се доближи на под секунда.

Преди Гран При на Мексико след две седмици Макс има 287,5 точки, а Люис - 275,5.