Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви днес по телевизия Пинк, че убийството на президента Александър Вучич е планирано отдавна и че твърденията за подслушване на Вучич са опит за удар срещу държавата. 

Държавният глава е трябвало да бъде убит при откриването на паметника на Стефан Неманя в Белград на 27 януари тази година. Бърнабич отказа повече подробности за готвеното покушение, както и не коментира защо прокуратурата не е започнала разследване. 

„Ако Вучич беше застрелян, щяха да съчинят история, че това е нещо естествено - кой знае в какво са замесени той и семейството му. В МВР имаше много такива хора. Чудовищно е колко добре беше свързана тази мрежа“, каза Бърнабич.

Тя подчерта, че компетентните служби се занимават с тези случаи и замесените в тях няма да бъдат защитени независимо от „име и фамилия, функция и партийна принадлежност“.

Прокуратурата за организирана престъпност откри през януари досъдебно производство за неразрешено подслушване на президента Вучич. Той каза, че подозрението е, че е бил подслушван от сръбски служби.

Скандалът с подслушването беше свързан с името на бившия държавен секретар на сръбското външно министерство Диана Хъркалович, която беше арестувана на 15 октомври.

Аферата “Йованица” започна през ноември 2019 г., когато полицията откри 1,6 тона марихуана във фабрика за биологични храни, чийто доминиращ собственик е Предраг Колувия.

Обвиняеми по случая са служители на полицията, Агенцията за сигурност и Агенцията за военно разузнаване, които са обвинени в защита на Колувия.

Опозицията и някои медии твърдят, че висши държавни служители са били свързани с Йованица. Властите отричат обвиненията.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.