Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България не прилага ваксини с изтекъл срок на годност.

Това се казва в съобщение от Мнистерството на здравеопазването.

В страната се прилагат единствено препарати, чийто срок на годност е в съответствие с разрешението им за употреба.

От МЗ припомнят, че има одобрен нов срок на годност за "Пфайзер"/"Бионтех".

На 10 септември 2021 г., след извършена оценка от Европейската агенция по лекарствата, продуктовата информация за COMIRNATY беше актуализирана с новия срок на годност за замразен флакон, като той е удължен от 6 месеца на 9 месеца. Условията на съхранение остават непроменени (‑90°C до ‑60°C). Опаковките с отпечатан срок на годност върху етикета от юни 2021 до март 2022 могат да продължат да се използват до 3 месеца след отпечатания срок на годност, ако са били спазени одобрените условия на съхранение при ‑90°C до ‑60°C.

На всички флакони със срок на годност след март 2022 вече ще бъде отразен новият 9‑месечен срок на годност.

Всички ваксини, на които срокът на годност е изтекъл, се бракуват и унищожават, припомнят още от здравното министерство. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.