Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Дали учениците в столицата утре ще са на училище, дали минават - дистанционно, или по някаква схема на ротация ще се разбере в последния момент. Просветното министерство още не е издало заповед. Чака данните от РЗИ-София за 14-дневната заболеваемост. На тази база ще реши как ще се учи. Това съобщава БНР.

По-рано министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров обяви в интервю за бТВ, че от утре, когато влиза в сила заповедта за допълнителните противоепидемични мерки, учениците в София, както и във всички общини в тъмночервената COVID зона със заболеваемост над 750 души на 100 000 души население трябва да преминат към дистанционно обучение. По същото време зам.-министърът му Александър Златанов дистанционното обучение в София ще влезе в сила от понеделник.

Според новата заповед на МЗ онлайн ще преминат всички ученици при заболеваемост от 750 на 100 000 души. Данните ще се гледат на 14-дневна база.

"Ако данните за последните 14 дни покажат тенденция за над 750 заболели, то столичните училища ще преминат на обучение онлайн", поясниха от МОН.

Заповедта се чака до края на деня.

Според данните, публикувани в Единния информационен портал, 14-дневната заболеваемост в столицата е 812,66 на 100 хил. души.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.