Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на ливанската шиитска партия "Хизбула" Хасан Насрала заяви, че движението му има 100 000 въоръжени и обучени бойци и предупреди християнската партия "Ливански сили" да не опитва да предизвика гражданска война, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Бойци на "Хизбула" маршируват в Бейрут на 31 май 2019 г. Снимка АП / БТА

 

Той обвини партията "Ливански сили" в откриване на огън по негови сподвижници и по членове на шиитското движение "Амал", отнемайки живота на 7 души, както и че се въоръжава с цел да предизвика гражданска война.

"Хизбула" и "Амал" организираха в четвъртък демонстрация пред Съдебната палата в Бейрут, за да поискат да бъде заменен съдия Тарик Битар, който води делото за гигантската експлозия на пристанището в Бейрут през 2020 г., убила над 200 души.

Двете формации обвиняват "Ливанските сили", че са разположили снайперисти на покривите на няколко сгради и са открили огън по демонстрантите.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.