Боряна Калейн спечели златните медали във всички финали на уредите на Световната купа по художествена гимнастика от веригата Чалъндж, която се проведе в Клуж (Румъния), предава БНР. 

Възпитаничката на Мариана Памукова показа страхотна спортна форма непосредствено преди Световното първенство, което ще се проведе в края на месеца в Япония. Състезателката на "Левски Триадица" беше безапелационна, изигра изключително вихренно и със сърце и четирите си съчетания, като не остави никакъв шанс на съперничките си.

Калейн получи 26.600 точки за изпълнението си с обръч, 27.800 точки за това с топка, 26.750 точки беше оценката й за композицията с бухалки и 24.200 точки за тази с лента.

Другата ни представителка Татяна Воложанина допусна грeшки в част от изпълненията си, които бяха отчетени от съдиите.  Втората ни по сила гимнастичка в момента, която ще представя страна ни и на шампионата на планетата, зае петите места във финалите с обръч (24.450 точки) и с бухалки (25.300 точки), шеста е в този с лента (21.200 точки) и е осма в изпълнението с топка (22.850 точки).