Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Полицията е разкрила мрежа за издаване на фалшиви сертификати за ваксинация срещу COVID-19, предадоха БНР и БНТ.

Оперативни действия срещу фалшификаторите се водят в София, Велико Търново и Кюстендил.

Отделно в Ябланица е бил задържан и след това освободен фелдшер, също обвинен в издаване на фалшиви сертификати за ваксинация.

В Кюстендил разследващите органи проверяват документацията на медицинския център, която може да е свързана  с канала за издаване на фалшиви сертификати, предаде БНТ.

Според нейни неназовани източници на сертификатите стои електронният подпис на управителя на медицинския център, но до този подпис са имали достъп и други хора. Дали с него е злоупотребено предстои да се установи.

Районната прокуратура във Велико Търново съобщи, че в сряда в районното управление на МВР е била получена оперативна информация за лице, което съдейства за издаване на сертификати за поставена ваксина срещу COVID-19, без реално да е поставена такава ваксина.

Установени са поне четири лица, които са си предавали личните данни, респективно обратно сертификатите им, за да достигнат до крайните потребители. Поне един от хората, които са закупували такива сертификати, вече е напуснал страната, съобщи още прокуратурата. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.