Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германската социалдемократическа партия, Партията на свободните демократи и Зелените са направили неформални консултации и са готови да започнат официални преговори за формирането на управленска коалиция помежду си. 

Това обяви кандидатът за канцлер от СДП Олаф Шолц.

Коалицията вече се нарича “светофар” от партийните цветове на трите формации и бе най-вероятният вариант за управление след изборите във федералната република.

“Работихме интензивно тази седмица и говорихме доста с един друг, за да се подготвим за днешните консултации. И успяхме”, каза кандидатът за канцлер Олаф Шолц.

Днес партиите са приели обща рамка за продъжаване на преговорите помежду си.

В съвместен документ, публикуван след края на проучвателните преговори днес, потенциалните партньори изразяват своята убеденост, че могат да сключат "амбициозно и жизнеспособно коалиционно споразумение", предаде ДПА.


"Проучвателните преговори се характеризираха с доверие, уважение и съобразяване един с друг. Смятаме да продължим по същия начин", пише още в текста.


Ако социалдемократите, "Зелените" и свободните демократи приключат успешно официалните преговори, това ще е първата тристранна коалиция на федерално ниво в Германия от 50-те години на миналия век, отбелязва ДПА.

Според неофициални източници трите партии са се договорили да не се повишават данъците, минималната почасова ставка да е 12 евро, пълна дигитализация, край на въглищните централи до 2030 г.

 

 

 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.