Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия мобилизира спешна помощ за лечението на големия брой заразени с COVID-19 пациенти в Румъния след молба от властите в Букурещ, съобщи говорителят на ЕК Балаж Уйвари.

Помощта е оказана чрез Механизма за гражданска защита на ЕС.

Изпратени са 200 кислородни концентратора от стратегическите запаси на rescEU, съхранявани в Нидерландия. Отделно са осигурени 50 кислородни концентратора от Полша и 5200 флакона с моноклонални антитела от Италия. А от Дания са изпратени 15 вентилатора и 8 кислородни концентратора.

Центърът на ЕС за реагиране при спешни ситуации ще работи денонощно, за да мобилизира допълнителна помощ, ако е необходимо, увери Балаж Уйвари.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.