Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руският вицепремиер Александър Новак и саудитският министър на енергетиката Абдулазиз бин Салман са обсъдили днес идеята за създаване на газов алианс по модела на групата ОПЕК+, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

Регулирането на газовия пазар по модела ОПЕК+ е разумна идея, но трябва да се разработи по-детайлно, каза Новак на форума Руска енергийна седмица в Москва.

Саудитският министър на същия форум отбеляза, че е обсъдил идеята с Новак, който е бивш енергиен министър на Русия и е силно ангажиран с ОПЕК+.

ОПЕК+ обединява петролния картел ОПЕК и големи производители, нечленуващи в него като Русия с цел регулиране на предлагането на петролния пазар и съответно, контрол на цените.

Износителите на природен газ вече се срещат редовно в рамките на Форума на страните износителки на газ - организация, в която Рияд не членува. Голям играч на петролния пазар, Саудитска Арабия е и деветият най-голям производител на газ в света, по данни на американската Агенция за енергийна информация. 

За разлика от ОПЕК обаче, газовата организация не определя производствени квоти за членовете си.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.