Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американското правителство огласи проект за изграждане на седем вятърни парка по крайбрежието на САЩ, които до 2030 г. ще започнат да произвеждат електроенергия за нуждите на над 10 милиона домакинства, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Проектът е на стойност 12 милиарда долара и се вписва в климатичните амбиции на президента Джо Байдън. Планът е към 2030 г. тези инсталации да произвеждат общо 30 гигавата електроенергия.

Правителството подготвя амбициозна "пътна карта" за такива паркове, за да се бори с климатичните промени, да създаде добре платени работни места и ускори прехода на страната към по-чиста енергетика, заяви министърката на вътрешните работи Дебра Холанд.

Според Белия дом този проект ще намали със 78 милиона тона емисиите от въглероден диоксид, като същевременно се разкрият десетки милиони работни места.

В момента в САЩ работи само един крайбрежен вятърен парк - "Блок айлънд уинд фарм", завършен в края на 2016 г. Той се намира край щата Роуд Айлънд и е с производствена мощност от 30 мегавата.

Отделно днес Джон Кери, американският пратеник за климата, казва в интервю за Асошиейтед прес, че решаващите преговори за съкращаване на емисиите в рамките на ООН в Глазгоу, Шотландия, идния месец може би няма да постигнат поставената цел.

Кери и други лидери определиха по-рано срещата в Глазгоу като "последен най-добър шанс" да се набере инерция за по-големи съкращения на емисиите, инвестиции във възобновяема енергия и помощ за бедните страни да преминат от петрол и въглища към по-чисти енергии, така че глобалното затопляне да бъде ограничено до 1,5 градуса Целзий. 

Учените предупреждават, че вредите от него са напът да станат необратими и катастрофални, ако емисиите не бъдат орязани съществено.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.