Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Френските власти взеха решение да затворят джамия в Западна Франция, в която се легитимира прибягването до въоръжен джихад, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Става дума за джамия в град Алон, която е редовно посещавана от близо 300 вярващи.

След събирането на доказателства, на проповеди и на информация за дейността на джамията, която е посещавана от хора, които симпатизират на близки до радикално течение в исляма, става ясно, че в храма се е легитимирало прибягването до въоръжен джихад, съобщават френските власти.

Вътрешният министър Жералд Дарманин коментира случая в "Туитър".

"По мое указание департаментът Сарт инициира затварянето на джамията в Алон, близо до Льо Ман. Молитвите проповядват по-специално "прибягването до въоръжен джихад, мъченичество, извършването на терористични атентати и употребата на насилие".

От департамента на Сарт допълниха в изявление, че в джамията се проповядвали "омраза, дискриминация, както и установяването на Шария".

Алон е с около 11 хиляди жители, отбелязва Франс прес.

Коментари

....

О! Нима е въможно?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.