Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Специално проучване на германската Deutsche Bank показва, че близо 60% от бизнес респондентите очакват цената на петрола да се изстреля до 100 долара за барел. 

Ако тази прогноза се сбъдне, то това би означавало допълнително наливане на масло в огъня на енергийната криза, която е обхванала почти целия свят. 

Припомняме, че през последните дни фючърсите по продажбата на международния бенчмарк от сорта Брент поскъпнаха до цели $84,60 за барел. Днес борсите отвориха при леко намаление до малко под 84 долара за барел, но месечната база показва постоянен тренд нагоре. 

Че черното злато може да достигне трицифрена цена, смята и анализаторът Крейг Ерлам, който работи в ОАНДА. Пред Ройтерс той коментира, че все още има много инерция от повишението на котировките и основите остават изключително благоприятни.

Проучването на Deutsche bank показва, че притеснението идва най-вече от сигналите, че Федералния резерв и ЕЦБ нямат никакво намерение да свалят темпа на разхлабване на паричните си и лихвени политики. В същото време добрата новина е, че Английската централна банка вероятно ще започне повишаване на лихвите в опит да подтисне инфлационния натиск. 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.