Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия след силното поскъпване през последните два дни на фона на намаляването на една четвърт от доставките в Мексико и данните за по-малко случаи на заразени с COVID-19 в Китай, най-големият вносител на суровината, предаде Ройтерс.

В азиатската електронна сесия американският лек суров петрол понижи цената си с 25 цента или 0,4 на сто до 67,29 долара за барел.

Лондонският сорт Брент от Северно море поевтиня с 22 цента или 0,3 на сто до 70,85 долара за барел.

И двата референтни сорта поскъпнаха с около 8 на сто от началото на седмицата, заличавайки повечето загуби от 7-дневния период на спад преди това.

Цените се повишиха най-вече заради загубата от над 400 000 барела на ден от доставките в Мексико заради пожар на петролна платформа.

Спадът на котировките миналата седмица се дължеше на опасенията, че разпространението на силно заразния вариант Делта на коронавируса в Азия ще забави икономическото възстановяване на региона.

Търсенето в САЩ, най-големият потребител на петрол в света, изглежда остава силно според последните данни на Американския институт по петрола. Те показаха спад на петролния резерв от 1,6 милиона барела през седмицата, приключила на 20 август, докато анализаторите, анкетирани от Ройтерс, очакваха понижение от 2,7 милиона барела.

Официалните данни на Службата за енергийна информация за петролния резерв на САЩ ще бъдат публикувани по-късно днес.