Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

60 000 европейци на възраст от 18 до 20 г. ще могат от утре да кандидатстват за безплатни карти за пътуване из ЕС, съобщи Европейската комисия.

Началото на кандидатстването е 13 часа българско време на 12 октомври 2021 г. То приключва в същия час на 26 октомври. Желаещите могат да пробват късмета си на адреса на младежкия портал DiscoverEU.

Могат да кандидатстват граждани на ЕС, родени между 1 юли 2001 г. и 31 декември 2003 г. По изключение това право имат и 19- и 20-годишните, тъй като заради пандемията те пропуснаха тази възможност.

Спечелилите могат да пътуват между март 2022 г. и февруари 2023 г. в продължение на от 1 до 30 дни. По причина, че засега не е ясно как ще се развива пандемията, на всички пътници ще бъдат предложени гъвкави резервации чрез нова мобилна карта за пътуване. Датата на заминаване може да бъде променяна. Всички пътуващи трябва да проверяват евентуалните ограничения за пътуване на сайта ReopenEU.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.