Делян Пеевски се връща в политиката и на изборите на 14 ноември ще бъде в листите на ДПС. Това пише "24 часа" като се позовава на свой достоверен източник в Движението за права и свободи.

Утре се очаква ръководството на ДПС да заседава, за да излъчи кандидатпрезидентската си двойка, а според вестника тогава ще бъдат обявени и водачите на листи за парламентарния вот.

Според информацията на "24 часа" Пеевски ще бъде в две листи, но не е известно в кои.

Бизнесменът беше включен в забранителния списък на САЩ по закона "Магнитски", а преди дни международното журналистическо разследване "Досиетата "Пандора" осветли неговото участие в три недекларирани офшорки.

В четвъртък повече от изненадващо след дълго отсъствие от публичното пространство и предположения, че бившият депутат от ДПС трайно е напуснал страната, той се появи на разпит в ДАНС.  Той отказа да отговори на каквито и да е репортерски въпроси, но загадъчно намекна, че медиите ще имат възможност да го питат занапред. Направи впечатление и със силно променения си външен вид.

Пеевски пропусна да се кандидатира в двата предишни парламента, но преди това беше неизменен участник (макар и в повечето време отсъстващ от пленарна зала и комисии) в депутатската група на ДПС в няколко поредни народни събрания. Обичайно той е бил водач на листа в Пазарджик и в Благоевград.

Представители на Движението за права и свободи самоотвержено бранеха бившия депутат и за присъствието му в забранителния списък по "Магнитски", и сега за "Пандора".