Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Топлофикация София” започва поетапно пускане на отоплението в столицата. Преди това обаче от утре сутрин голяма част от София ще остане за две денонощия без топла вода.

"Според Наредба № Е-РД-04-1 от 12 март 2020 Г. за Топлоснабдяването на Министъра на енергетика, общото включване на отоплението в  София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от  +12°C и дългосрочна прогноза за трайно застудяване за следващите 7-10 дни. Данните на НИМХ показват, че изискванията ще бъдат изпълнени до края на настоящата седмица", съобщиха от дружеството.

Подаването на топлинна енергия ще започне от клиентите, захранвани от ТЕЦ „Изток“, а след това и към всички битови и стопански клиенти, захранвани от останалите топлоцентрали. 

Веднага след приключването на неотложния ремонт на газопреносната мрежа от държавният системен оператор „Булгартрансгаз“ ЕАД, „Топлофикация София“ ще стартира подаването на топлинна енергия и към районите, обслужвани от ТЕЦ “София”, ОЦ “Земляне” и ОЦ “Люлин”.

"Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Напомняме на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да се избегне допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да се проверят и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. В случай на  нередност, клиентите трябва да се свържат със своя топлинен счетоводител", се казва още в съобщението.

Без топла вода за три дни

По-голямата част от София остава от 8 часа в неделя до 8 часа във вторник остава бед топла вода. Причината е неотложен ремонт.

"Във връзка с необходимостта от извършване на неотложен ремонт от държавния системен оператор „Булгартрансгаз“ ЕАД на участък от газопреносната мрежа, считано от 8:00 ч. на 10.10.2021 г. (неделя) до 08:00 ч. на 12.10.2021 г. (вторник), ще се преустанови временно подаването на природен газ към ТЕЦ “София”, ОЦ “Земляне” и ОЦ “Люлин” и съответно подаването на топлинна енергия към потребителите, захранвани от посочените централи.  Извънредните ремонтни дейности са неотложни и се извършват във връзка подготовката и осигуряването на максимална степен на надеждност на националната газопреносна мрежа за есенно-зимния сезон", пише в съобщението от "Топлофикация".

Taĸa пoтpeбитeлитe oт цeнтpaлнaтa чacт нa cтoлицaтa и peдицa ĸвapтaли, cpeд ĸoитo „Люлин“, „Бopoвo“, „Kpacнa пoлянa“, „Фoндoви Жилищa”, „Cв. Tpoицa”, „Бaнишopa”, „Зoнa- Б5, Б18,Б-5-3, Б19” и дp. щe ocтaнaт бeз тoплa вoдa.

Бeз пpeĸъcвaнe щe paбoти caмo TEЦ „Coфия-Изтoĸ“, ĸoйтo зaxpaнвa ĸвapтaлитe „Явopoв”, „Πoдyeнe - Peдyтa”, „Гeo Mилeв”, „Изтoĸ”, „Изгpeв”, „Диaнaбaд”, ж.ĸ. „Mлaдocт 1, 1A, 2, 3 и 4”,  „Bитoшa”, „Дъpвeницa”, жĸ. „Дpyжбa 1 и 2” и дp. 

Допълнителна информация клиентите могат да получат чрез обаждане в кол центъра на телефон 0 700 11 111, както и чрез останалите комуникационни канали.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.