Испания победи Италия с 2:1 в първия полуфинал на Лигата на нациите и ще спори за отличието в неделя. Така бе сложен край на рекордната серия от 37 мача без загуба на "адзурите".

Насред "Сан Сиро" в Милано "Ла роха" взе реванш за загубата от дузпи на същата фаза на Евро 2020. Другият полуфинал е тази вечер и противопоставя Франция и Белгия от 21:45 часа.

Първото полувреме бе много вълнуващо. Феран Торес попари домакините след акция отляво на атаката в 17-ата минута. Двата съперника имаха интересни атаки, Федерико Бернардески удари греда.

В края на полувремето първо капитанът Леонардо Бонучи получи втори жълт и червен картон, а в добавеното време резултатът стана 2:0. Акцията пак бе отляво и Оярансабъл пак асистира на Торес.

След почивката испанците предимно разиграваха съперниците си, възползвайки се от числения превес. Въпреки това Италия не се отказа. Пропуски имаше и пред двете врати. В 83-тата иберийците сбъркаха, Федерико Киеза (отново №1 в редиците на еврошампионите) открадна топката и асистира на Пелегрини за 1:2.

"Сините" опитаха, но не успяха да стигнат до равенство. Испания чака съперника си на финала, отново на "Сан Сиро".