"Благодарение на нас Румен Радев стана президент, ние сме свързани. Победата му сега ще е по-трудна - и проф. Герджиков, и Лозан Панов не са за подценяване като личности, като авторитет. Първия път до голяма степен Радев беше безалтернативен, имаше една вълна - промяната, новото."

Такава оценка на основните кандидат-президенти направи по БНТ в сряда лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Радев е нашият кандидат въпреки всички спекулации и манипулации, че не е, добави тя.

Тя коментира и напрежението между БСП и областната управа на София за сградата на соцпартията на "Позитано" 20. Отрече да има нова интрига по оста президентство - соцпартия, защото "едва ли президентът знае какво прави всеки областен управител в страната". "Ще решим въпроса със сградата по съдебен ред", добави тя. Вчера БСП поиска и оставката на областния управител, защото "злоупотребява със закона".

"Като се бориш за правова държава, ако може поне висшите държавни служители, назначавани от премиера Стефан Янев, да спазват този закон. Разбрах, че същия казус той е причинил и на други партии", каза още тя.

 
И реши да уточни: "Ние подкрепяме Радев, но няма да спестим критика към служебния кабинет. Нито едно правителство - нито служебно, нито редовно, не е "свещена крава".
 
"Няма значение кой управлява. Когато стотици работници не са си получили заплатите, ние сме на страната на тези хора. Когато 20 дена, не можеш да се справиш с кораба в Черно море и застрашаваш екологията, поминъка на рибарите, ние ще те критикуваме. Какво прави този министър на енергетиката...1", продължи тя.

"Задължително трябва да направим правителство. Президентските избори изместват парламентарните, но съществените въпроси се решават в парламента, важни са програмите на партиите. Странен е фактът, че "Продължаваме промяната" сключват предизборно споразумение без да са показали програма, само разбрахме, че дадоха постове", отбеляза още Нинова.

По думите ѝ темата за съдебната реформа продължава да стои на дневен ред.

"Ако парламентът се формира втората половина на ноември, ще имаме късо време за бюджета, настояваме да се започнат разговори за бюджета за 2022 година. Необходимо е намаляване на ДДС на енергоносителите, трябва да се намалят данъците. Раздават се постове, даже главен прокурор назначиха новите колеги, това е атрактивно, не е работещо", каза тя.

Нинова обяви, че предстои разширяване с още 3 партии на голямата лява коалиция, но не каза кои са те.

"Когато стане факт, ще го съобщя", каза тя.

За разместването на някои водачи на листи коментарът ѝ беше, че били обсъдени с местните структури.

Тя коментира досиетата "Пандора" така: "Няма да повлияе значително на предизборната кампания, трябва да се направи разследване, да се вземат по-сериозни мерки. Проблемът е хроничен. Истинското решение е закриването на офшорните зони".