Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лично главният прокурор Иван Гешев е наградил прокурор Галин Тупев от Разград със "служебна благодарност". Това става ясно от пресцентъра на прокуратурата.

А причината е...

"... за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните му задължения по конкретен повод."

Разследването, т.е. - конкретният повод, който води до поощрението, сещо е описан: 

"... кражба на пътни знаци и стълбове за пътни знаци, извършена от баща и син през месец март 2021 година. Щетата, нанесена с кражбата на Агенция „Пътна инфраструктура” тогава, не е маловажна и е на стойност 4246,98 лева."

Научаваме още, че срещу двамата извършители е постигната осъдителна присъда - макар и само на първа инстанция (предвид лекото деяние, това е най-ниското ниво - Районен съд, б.р.).

А предложението било на местния окръжен прокурор...

"... предвид изключително професионалната и прецизна работа на прокурор Тупев по наблюдаваното от него досъдебно производство, което е успешно приключено в съдебна фаза..." и т.н.

Помества се и снимка на прокурор Тупев.

Ето и цялото съобщение на пресцентъра на държавното обвинение:

Главният прокурор Иван Гешев награди прокурор Галин Тупев от Районна прокуратура-Разград за професионализъм и образцово изпълнение на служебните му задължения

Главният прокурор на Република България г-н Иван Гешев награди прокурор Галин Тупев от Районна прокуратура-Разград с отличие „Служебна благодарност“ за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните му задължения по конкретен повод.

Той беше отличен за своята работа по разследването на кражба на пътни знаци и стълбове за пътни знаци, извършена от баща и син през месец март 2021 година. Щетата, нанесена с кражбата на Агенция „Пътна инфраструктура” тогава, не е маловажна и е на стойност 4246,98 лева.

Предложението за наградата е направено от Тихомир Тодоров - административен ръководител на Окръжна прокуратура-Разград, предвид изключително професионалната и прецизна работа на прокурор Тупев по наблюдаваното от него досъдебно производство, което е успешно приключено в съдебна фаза на първа инстанция с осъдителни присъди за двамата обвиняеми.

Галин Галенов Тупев е назначен в Районна прокуратура-Разград през 2018 година като младши прокурор. От ноември 2020 година е прокурор в структурата. Той е завършил специалност „Право“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Велико Търново. Това е първа награда за прокурор Тупев.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.