Протестиращи срещу войната на пътя граждани на стара загора нахлуха днес в сградата на прокуратурата в града, съобщава Нова тв.

Причината е поредната тежка катастрофа, при която пострадаха три момичета, едното от които е с ампутиран крак. Недоволните поискаха да разберат защо шофьорът, обвинен за пътния инцидент, е бил задържан толкова късно. „До момента никой не се е свързал с нас. Искаме да знаем кой е извършителят”, каза майката на най-тежко пострадалото момиче пред телевизията.

18-годишният младеж, виновен за тежкия инцидент, беше задържан вчера вечерта. Срещу него е образувано досъдебно производство. 

По първоначална информация шофьорът с инициали Н. М. е дрифтирал, когато е блъснал момичетата на ул."Христина Морфова". Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни. 

Днес държавното обвинение даде брифинг по длучая, на който стана ясно, че са разпитани 10 свидетеля. Иззет е автомобилът, който е участвал в катастрофата. 

Задържаният е ученик. В миналото той е правил и други нарушения на пътя. В деня на инцидента с него са пътували още двама души - момче и момиче. 

„Непосредствено след получаване на информация в Районната прокуратура, че е започнало разследване, сме започнали да упражняваме ръководство и надзор над разследването и да даваме указания за извършване на конкретни процесуални-следствени действия. Определен е наблюдаващ прокурор”, обясни районният прокурор Таня Димитрова.

За подобно престъпление законът предвижда затвор от 1 до 6 години и лишаване от право да управлява МПС.