Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Един прилеп в Китай, един нулев болен пациент, бързо и неконтролируемо разпространение на заразата, световна пандемия и тотална здравна и икономическа криза. Ответна реакция на държавите, спасяване на затворени бизнеси и останали без работа граждани, нужда от свежи пари и едно допреди година немислимо решение - ЕС реши да изтегли солидарен дълг и да разпредели на членовете си милиарди, така че да се възстановим заедно от шока. 12 млрд. лв. за България и един голям проблем - какво да ги правим? 

В новия епизод на Z-Каст си говорим именно с човека, който може да отговори на този въпрос - вицепремиерът по разходването на европейските средства Атанас Пеканов. 

  • Ще успее ли България да изпрати скоро своя план за одобрение в Комисията и какви са основните проблеми, които срещаме? 
  • Защо и как Европейската комисия опитва да ни накара да дадем конкретни дати за постенното затваряне на въглищните ни централи и кога точно правителството разбра за този проблем? 
  • Как България се защитава и отговорът на един важен въпрос - опитва ли се Комисията да извива ръцете на служебния кабинет, който не може да вземе такова политическо решение? 

И още - за реформите в сферата на върховенството на закона и за това какви проблеми вижда Комисията там. 

Една новина - екипът на Пеканов се вслуша в исканията за промяна на инструментите, които ще разпределят парите за бизнеса и изглежда, че отново грантовете ще са повече. 

Защо младият вицепремиер гледа на инфлацията не само като на нещо лошо и какъв е неговият отговор на въпроса - откъде се появи тя? 

Всичко това, както и има ли шансове България да стане част най-накрая от ОИСР - слушайте в новия, 50-и епизод на Z-Каст:

 

Можете да слушате Z-Каст в SpotifyGoogle PodcastsTuneInApple Podcasts.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.