ЦСКА-София не успя да запише първа победа в новия турнир Лига на конференциите - 0:0 срещу норвежкия "Бодьо Глимт" на стадион "Васил Левски". Така "червените" взеха първа точка и са предпоследни в група С.

Резултатът е справедлив, двата отбора предложиха тактическо надиграване и битка за сметка на зрелище. В края Жорди Кайседо стреля с глава отблизо, но вратарят на "Бодьо" изби.

Секунди преди последния сигнал на съдията гостите вкараха гол, незачетен заради нарушение в атака.

В другия мач от карето "Рома" разби украинския "Зоря" с 3:0 като гост. Италианският тим е лидер с 6 точки, "Бодьо" има 4, ЦСКА-София - 1, а "Зоря" - 0 т.

Сблъсъкът между "червените" и норвежкия първенец няма да се запомни кой знае с какво. Резултатът е добър за скандинавците, а българският отбор направи твърде малко в атака.

Преди почивката домакините отправиха удари, като само един от тях - на Греъм Кери, попадна в целта - вратарят Хайкин изби. В началото ЦСКА-София опита нещо като натиск, но "Бодьо" го отблъсна. 

Най-чистата възможност за северняците бе в 58-ата, когато Солбакен бе изведен сам срещу Густаво Бусато, който предотврати гол. Малко след това една от звездите на "Бодьо" застраши вратата на ЦСКА-София отново и този път Георги Йомов трябваше да чисти топката пред голлинията.

Тимът на Стойчо Младенов бе най-близо до откриване единствено при ситуацията на Кайседо. Можеше да се стигне и до поражение, но при незачетения гол наистина имаше нарушение в атака срещу Иван Турицов. Второто полувреме бе за "Бодьо".

След паузата за националните отбори ЦСКА-София играе две срещи със "Зоря".