Цветан Цветанов и Петър Москов ще се явят заедно на избори в коалицията "Национално обединение на десницата" (НОД), което регистрараха в Централната избирателна комисия (ЦИК).

На последните парламентарни избори "Републиканци за България" събра 8546 гласа или 0,31%, а Националното обединение на десницата (НОД) - в което влизаха партиите "Консервативно обединение на десницата" на Петър Москов, "Български демократически форум" на Жаклин Толева, "Средна европейска класа" на Константин Бачийски (сега мандатоносител на Кирил Петков и Асен Василев) и "Български земеделски народен съюз" на Николай Ненчев - 7872 гласа или 0,29%.

"Целите ни за парламентарните избори е яснотата, че в следващия парламент трябва да има истинна, ценностно обоснована десница. Смисленото за обществото противопоставяне, смисленият за обществото избор, е между лявото и дясното", каза Петър Москов.

"Това, което ние искаме да направим, и това което каза Петър, е да запазим истинската реална политическа координатна система - ляво, дясно и център", допълни Цветан Цветанов.