Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов няма амбицията да става президент на България, но въпреки това признава, че е една от номинациите на партията за кандидат. Това заяви самият той днес по време на свое гостуване в студиото на бТВ. 

"Предстоят форуми тази седмица, на които трябва да решим коя ще бъде нашата кандидат-президентска двойка. Нямам амбицията да съм президент, защото съм стигнал върха на политическата си кариера. Има много други хора, които са изкушени от това. Но аз съм едно от предложенията на нашата партия. Ситуацията в момента не ме изкушава да ставам президент", обобщи бившият военен министър в третото правителство на Бойко Борисов. 

Каракачанов обаче бе категоричен, че ВМРО ще се яви сама на изборите и че този път няма да влиза в коалиции с други формации. На последните избори на 11 юли войводите се обединиха с НФСБ на Валери Симеонов и с "Воля" на Веселин Марешки, но останаха под чертата от 4%. 

Основната си критика към служебното правителство днес Каракачанов отправи за състоянието на оградата с Турция. Според него МВР трябвало да отговаря за нея от самото начало и било нормално в момента при нея да има дупки, защото "няма нищо вечно". 

"4-5 млн. лв. ще се дадат сега за ремонта и това е нормално", обясни логиката си лидерът на ВМРО.