Един от лидерите на "Продължававаме промяната" Кирил Петков има резерви към начина на комуникация на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, както и към "бюджетните ястреби" в тази партия, които държат на нулев бюджетен дефицит. Това каза самият Петков в предаването "ЕвроДикоф" по "Евроком".

"За нас нулевият дефицит е нищо, ако има пенсионери, които живеят под линията на бедност", обясни Петков.

И допълни:

"Не отбягвам да говоря за "Има такъв народ". Там имаше много хора, които харесвам - Мика Зайкова например. Има и други, с които се радвах, че работих. Според мен те трябва да осмислят бъдещето на парламента. Може евентуално да говорим и с тях. Това, което ми беше малко по-трудно да имам доверие на Трифонов е, че постоянно ни вкарваше в общественото внимание с някакви грешни неща - за бизнесите ни, за връзки всякакви измислени. Но ние нямаме его и очакваме да видим как ще е в бъдещето. За Слави - просто бих изчакал да каже какво има предвид преди да преминем към преговори и разговори".

Петков изтъкна, че явяването на "Продължаваме промяната" с "Демократична България" заедно на избори не е добра стратегия.

"Не вярваме, че най-добрата стратегия да се явяваме с тях на избори. Ние примерно много подкрепяме президента Радев, а някои от тях може и да предпочетат да не го подкрепят. Имаме и много различия", каза Петков.

И допълни:

"Ако има драстична промяна в ГЕРБ, също би имало някакъв диалог. Ако си признаят всички грехове и спрат да се оправдават, Това би било добро първо условие да говорим".

Петков потвърди, че предстои среща с "Демократична България". Той заяви, че реформата на съдебната система и смяната на Иван Гешев като главен прокурор не е второстепенен въпрос за ПП и в тази посока много ще разчитат на експертизата на "Демократична България”.

Петков разкри и подробности около финансирането на предиборната кампания на "Продължваме промяната".

"Наши приятели с абсолютно чист бизнес вече заявиха готовност да спонсорират кампанията ти. Обещанията засега са за около 600 000 лева. Смятам, че разходите в кампанията ни ще са под 1 милион лв. Готовност за спонсорство показват най-вече компании от IT сектора. Разбира се, всеки с чист бизнес е добре дошъл. Даренията ще бъдат обявени на сайта ни, който се подготвя в момента", каза Петков.