Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Два дни преди парламентарните избори в Германия в Берлин се проведе един от най-мащабните протести за повече мерки срещу глобалното затопляне. Протестът бе оранизиран от движението „Fridays for Future“ (петъци за бъдещето - б.р.) и на него присъства и инициаторката на движението Грета Тунберг.

Акцията се проведе и в други градове на страната – според полицията са били регистрирани 450 демонстрации в Германия. Освен в Берлин протести имаше в Кьолн, Мюнхен, Хамбург и Фрайбург.

Повечето от демонстриращите бяха младежи и деца. На плакатите им пишеше „Всички сме за 1,5 градуса“, „Бабо, какво е това снежен човек“ и „Природата не преговаря“. 

От дни в Берлин гладуваща стачка са обявили и по-радикални екоактивисти – с нея те също настояват за спешни промени в законодателството, които да са по-ефективни срещу климатичните промени. Те също се присъединиха към протестите.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.