Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Софийският градски съд наложи втората най-лека мярка за неотклонение "гаранция в пари" в размер на 5000 лв. на данъчния служител Яне Якимов.

Инспекторът по приходите в НАП е обвинен, че е поискал 600 лв. подкуп от земеделски производител, който не му издал касова бележка на пазара в "Младост 1". Угрозата била да затвори сергията му.

Завчера прокуратурата се похвали с удара срещу Якимов, който "поискал дар от А. Р. в качеството му на земеделски производител - сумата в размер на 600 лева, която не му се следва".

По още по-забележителен начин данъчният приел рушвета в... "служебно помещение - коридор на Централно управление на Национална агенция за приходите".

Това било документирано.

Любопитно е, че обвинянието е по доста тежкия текст за подкуп (чл. 302 от НК) - точно както случаят с Десислава Иванчева, за който на първа инстация тя получи 20 години затвор - разликата е само в размерите (чл 302а в нейния случай, който в крайна сметка не издържа, б.р.).

"Съдът прие, че може да се направи обосновано предположение, че Якимов е извършител на престъплението, но към този момент няма опасност той да се укрие, тъй като има постоянен адрес, на който живее с майка си.

Малка е и вероятността да повлияе на разследването или да извърши друго престъпление, тъй като е неосъждан, срещу него не са водени никакви наказателни производства, няма и дисциплинарни наказания в службата", съобщават от СГС.

Определението подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.