Христо Христов е новият главен изпълнителен директор на "Дарик радио". Решението бе взето от Съвета на директорите на компанията и ще влезе в сила след вписване в Търговския регистър, съобщава dnews.

До избирането на Христов се стигна, след като основателят и изпълнителен директор на "Дарик радио" – Радосвет Радев, почина.

„Това е тежка загуба за мен, моето семейство и целия екип на „Дарик“. Поемам отговорността да продължа мисията на „Дарик“ за качествена, свободна и независима журналистика в името на Радосвет. Ще запазим характерната и утвърдена публицистика в ефира на „Дарик“, спортните коментари, новините, интервютата, анализите, ще растем, оставайки верни на себе си.

За поколения „Дарик“ и лицата на „Дарик“ са символ на свободата и критичното мислене, ето защо ще продължим да даваме ефир както на вече утвърдени, така и на нови талантливи хора в различни сфери. Ще увеличим проектите, свързани с развитието на предприемачеството в България, както и ще дадем повече гласност на темата в ефира ни.

Имаме амбицията да разширим присъствието на „Дарик“ не само в радио ефира, но и все по-силно ще навлезем в онлайн пространството и социалните мрежи. Скоро ще обявим стратегическо партньорство в тази насока, както и обновена програмна схема, в която слушателите ще станат и зрители, и активни участници”, казва Христов.

Христо Христов е предприемач и инвеститор, започнал кариерата си като журналист именно в "Дарик радио". По-късно работи в BBC London, а през 2005 г. създава едни от първите новинарски сайтове у нас - DarikNews.bg и Gong.bg.

„Дарик“ е най-слушаното радио в София и третото по слушаемост в страната, според проучване на ГАРБ от юли 2021 година.