Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Христо Христов е новият главен изпълнителен директор на "Дарик радио". Решението бе взето от Съвета на директорите на компанията и ще влезе в сила след вписване в Търговския регистър, съобщава dnews.

До избирането на Христов се стигна, след като основателят и изпълнителен директор на "Дарик радио" – Радосвет Радев, почина.

„Това е тежка загуба за мен, моето семейство и целия екип на „Дарик“. Поемам отговорността да продължа мисията на „Дарик“ за качествена, свободна и независима журналистика в името на Радосвет. Ще запазим характерната и утвърдена публицистика в ефира на „Дарик“, спортните коментари, новините, интервютата, анализите, ще растем, оставайки верни на себе си.

За поколения „Дарик“ и лицата на „Дарик“ са символ на свободата и критичното мислене, ето защо ще продължим да даваме ефир както на вече утвърдени, така и на нови талантливи хора в различни сфери. Ще увеличим проектите, свързани с развитието на предприемачеството в България, както и ще дадем повече гласност на темата в ефира ни.

Имаме амбицията да разширим присъствието на „Дарик“ не само в радио ефира, но и все по-силно ще навлезем в онлайн пространството и социалните мрежи. Скоро ще обявим стратегическо партньорство в тази насока, както и обновена програмна схема, в която слушателите ще станат и зрители, и активни участници”, казва Христов.

Христо Христов е предприемач и инвеститор, започнал кариерата си като журналист именно в "Дарик радио". По-късно работи в BBC London, а през 2005 г. създава едни от първите новинарски сайтове у нас - DarikNews.bg и Gong.bg.

„Дарик“ е най-слушаното радио в София и третото по слушаемост в страната, според проучване на ГАРБ от юли 2021 година.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.