Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Снощи в Народния театър връчиха наградата за духовен принос на името на Иван Вазов. Вчера се навършиха 100 години от смъртта на писателя.

Носителят тази година е Владимир Зарев. Наградата му бе връчена от президента Румен Радев.

„В днешния сакрален и величествен с посланията си ден ми е трудно да скрия радостта и гордостта си от тази толкова красива и достойна награда на името на Патриарха на българската литература", каза Владимир Зарев.

"Вазов сам създаде една цялостна национална литература, освети и ни завеща завинаги част от националната ни съдба превърна блясъка на словото си в национална памет", каза още новият лауреат на отличието.

"Вазов е с нас, усещането ни за неразделност с него не се събужда само от юбилейните припомняния", заяви от сцената директорът на Народния театър Мариус Донкин.

"Днес се прекланяме пред личността, без чието творчество трудно щяхме да осмислим достойнството да бъдем българи и да говорим български роден език. Патриархът, който чувстваме еднакво недостижим и в същото време близък, продължава да ни учи кои сме", допълни президентът Румен Радев.

Програмата на Голямата сцена продължи с откъс от премиерния спектакъл "Народът на Вазов" с автор Александър Секулов, под режисурата на Диана Добрева. Следва концерт на Държавната филхармония на Пловдив с диригент Максим Ешкенази и солист Светлин Русев.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.