Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

До края на седмицата или най-късно в началото на следващата, ще обявим мерки за овладяване на кризата с цените на тока и горивата. Това каза пред журналисти във Велико Търново служебният премиер Стефан Янев, коментирайки кризите, пред които е изправена страната, предаде БТА.

Той подчерта, че у нас енергопроизвеждащата система е била системно неглижирана в последните десетина и повече години. Според него е необходимо да се проведе дебат за бъдещето на цялата енергийна система, защото за да се решат въпросите, трябват и дългосрочни мерки.

Служебният премиер посочи, че мерките, които са взети по отношение на ковид кризата са налице и са адекватни.

"Ние не можем да предскажем кога и как върви развитието на този вирус, но смятам, че се справяме", посочи той.

Според него бизнесът и държавата са взаимно свързани системи. Държавата е длъжна да се грижи за бизнеса, така както бизнесът е длъжен да се грижи за държавата си.

"В този смисъл нашите усилия са свързани и в тази посока - да създадем достатъчно добри условия, така че мерките за здравето и сигурността на хората, в частност по отношение на здравната система, да са адекватни и да позволяват на бизнеса да работи, съобразно тези мерки, същевременно да има развитие", каза Янев.

Според него през последните няколко месеца е факт световно възстановяване.

"Нашите икономически показатели са много добри и България се развива много добре, в това отношение има постигнат баланс", смята Янев.

Във Велико Търново служебният министър-председател участва в среща с кмета Даниел Панов, който е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България по теми, свързани с проблемите пред българските общини.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.