Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков е подал оставка по настояване на партиен лидер, съобщава "Свободна Европа".

Във вторник вечерта от столичната община потвърдиха, че Герджиков, който е член на ГЕРБ, е подал оставка и като общински съветник, и като председател на СОС. Мотивите не бяха огласени.

Герджиков е напуснал по искане на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пише днес "Свободна Европа". Медията се позовава на видео във профила на Борисов във Фейсбук, където самият той заявява пред членове на партията в Пловдив, че Герджиков е напуснал поста, тъй като не е защитавал ГЕРБ от нападки.

Герджиков беше председател на СОС повече от 11 години, а оставката му съвпада със засилващи се критики към кмета Йорданка Фандъкова от ГЕРБ, коментира "Свободна Европа".

Борисов посочи, че неотдавна представители на ГЕРБ са били критикувани за управлението на градския транспорт, а Герджиков не е защитил партията си.

В началото на седмицата организацията "Спаси София" предупреди за предстоящо намаляване на автобусите и тролейбусите в столицата, като каза, че отговорност за това носи кметът на София Йорданка Фандъкова, припомня медията.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.