"Славия" нанесе шамар и първа загуба на шампиона "Лудогорец" в елита този сезон - 1:0 на "Овча купел" в мач от 8-ия кръг. Така "белите" поведоха в класирането - те имат 17 точки, колкото и "Ботев", но отстъпват само по голова разлика и заради загуба в прекия двубой.

Тони Тасев реализира един от головете на шампионата досега - с диагонален тежък удар от около 25 метра, направил безпомощен резервния вратар на гостите Серджио Пат.

Това стана в 49-ата минута. 

В 57-ата млодокът Мартин Георгиев от домакините получи първо жълт, но след разглеждане на ВАР червен картон, тъй като застъпи прасеца и глезена на Бърнард Текпетей. Така "Славия" остана с 10 души.

Но продължи да играе вдъхновено. В 78-ата Радослав Кирилов удари греда, а при добавката Макрилос не успя да преодолее Пат. Стражът имаше още една намеса до края на срещата.

А на отсрещната врата нашумелият Светослав Вуцов отново бе много стабилен, пък и "Лудогорец" беше безпомощен в атака днес.

"Орлите" и преди почивката почти не стигнаха до голови възможности, по-интересно бе пред тяхната врата.

Напълно заслужен успех на "Славия", който демонстрира страхотна форма от началото на сезона. В предишния кръг - отново с човек по-малко, тимът на Златомир Загорчич стигна до 1:1 срещу другия голям претендент за титлата - ЦСКА-София. На неговия терен.

По-рано днес ЦСКА-София спечели с 4:2 като гост на "Ботев" (Враца). Доран Бабунски шокира гостите при тяхна грешка в 7-ата. Отговорът обаче дойде бързо - Георги Йомов изравни и това е първият му гол за "червените" в Първа лига. В 39-ата Брадли Мазику изведе ЦСКА-София напред.

Йоан Баи, изработил головете на гостите преди почивката, се разписа в 50-ата, а в 72-ата Мирослав Маринов върна интригата. Девет минути по-късно обаче Йомов прати мача в доиграване.

"Лудогорец" е трети с 15 т. и два мача по-малко, а ЦСКА-София - четвърти с 13 т. и три срещи по-малко.