Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Около 80 процента от учителите в Турция са получили две дози от ваксините срещу КОВИД-19, заяви министърът на образованието Махмут Йозер. Той отбеляза, че нито едно от 71 320 училища в страната не е било затворено заради вируса, съобщава "Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА.

Броят на ваксинираните учители се увеличава с всеки ден, заяви Йозер пред частната NTV. На 6 август, когато министърът встъпи в длъжност, ваксинираните учители с една доза в Турция бяха 73 процента, а броят на учителите, ваксинирани с две дози - 59 процента.

Изказвайки благодарност към учителите, министърът на образованието на Турция подчерта, че към 17 септември процентът на ваксинираните е скочил на 80. В страната има 71 320 училища и нито едно от тях не бе затворено заради коронавируса, каза министърът, но добави, че някои паралелки са били затворени. Това е нормално, тъй като случаите нарастват в страната, каза той.

Йозер подчерта, че министерството работи тясно с министерството на здравеопазването и е предприело всички необходими мерки, за да продължи присъственото обучение в училищата.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.