Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

33-годишната жена, майка на три деца, е починала на вратата на отделението по интензивно лечение на областната болница "Д-р Стамен Илиев" в Монтана на 15 септември. Според данните от лечебното заведение тя е докарана в тежко състояние със симптоми на COVID. Преди това ѝ е направен PCR тест, който е отрицателен, но въпреки това е насочена към инфекциозното отделение. Оттам я препращат към реанимацията, където е починала, съобщи БТА.

Според информацията до момента Петя Бориславова е имала затруднено дишане от седмица. Тя е била прегледана от кардиолог и специалист по белодробни болести, който предписал лечение с антибиотици. На 15 септември състоянието ѝ се влошило и близките ѝ я закарали в болницата с личния си автомобил. В белодробното отделение не я приели с обяснението, че е само за болни от COVID-19, а тя е с отрицателен тест.

Близките направили опит младата жена да бъде настанена за лечение в частна клиника, но и там бил отказан прием с аргумента, че нямат отделение по пулмология. При второто завръщане в областната болница жената починала при влизането в отделението по интензивно лечение, се казва още в съобщението.

Семейството на починалата жена е убедено, че загубените безценни часове са причина за фаталния край и ще търси справедливост.

"Два часа не искат да приемат дъщеря ми, взимат документите и ни препращат в друга болница, частна, отиваме там и ни казват, че ние не сме за тук. Обратно ни връщат. Казаха ни, че, ако е от COVID, ще я приемат. Защо", пита бащата Борислав пред БНТ.

"Отношението на докторите не е добро. Те я объркаха с лекарства. Трябва да е специално с коронавирус, за да я приемат, иначе не са искали да я приемат. Тя имаше ускорен пулс. Трябваше да я приберат в кардиология и след това да се лекува пневмонията. Те си хвърляха топката един на друг и стана каквото не трябваше да става", допълни сестрата на починалата жена.

По случая е назначена проверка.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.