Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германските социалдемократи продължават да са първи в проучванията на общественото мнение само седмица и половина преди изборите в Германия.

През последните дни обаче консерваторите от Християн-демократическия съюз спряха тенденцията си на спад и започнаха да връщат част от избирателите си. Очертава се напрегнато съревнование между двете най-големи партии в Германия до самите избори на 26 септември.

Според последните проучвания от ГСДП биха взели 25% от гласовете, ако изборите бяха днес. Миналата седмица одобрението за тях бе с процент по-високо – 26.

ХДС пък успя да прибави 1% избиратели и от 19 на сто стигна до 20% одобрение. Зелената партия остава стабилно трета с 15 на сто от гласовете. 

Но 40% от избирателите съобщават също така, че все още не са решили за кого ще гласуват и ще изчакат до последния момент. Със сигурност обаче в бъдещия парламент ще влезе още „Алтернатива за Германия“, която има 11% поддръжници, либералната СвДП с 10% и Левицата с 8 на сто.

Тези избори са много важни за Германия, защото ще начертаят пътя, по който тя ще върви през следващите 50 години, коментира президентът на Германския институт за икономика Марсел Фрачер.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.