Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Регистрираната безработица в България продължава да пада и към месец август на тази година тя достига до нова рекордно ниска стойност от 4,9%. Това показва новата месечна статистика на Агенцията по заетостта. 

Практически числата показват, че Агенцията регистрира спад от 0,1% спрямо предходния месец, но на годишна база подобрението в данните е с цели 2,6 пункта. Разбира се, данните са сравнени с изключително тежката 2020 г., но са добри, ако се вземе за база силната 2019 г. 

В номинални числа регистрираните безработни у нас са малко над 160 000 души или с цели 85 000 по-малко от август на миналата година. Само през деветия месец в бюрата по труда има подадени нови близо 20 000 молби на търсещи работа, но това отново представлява фактическо намаление и спрямо юли и спрямо миналата година. 

В същото време през август работа са започнали над 15 000 души. Лошата новина е, че и тук има спад с около 2500 души спрямо юли, но и спрямо август на миналата година.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.