И след втория тв дуел между кандидатите за канцлер в Германия социалдемократът Олаф Шолц продължава да води в проучванията на общественото мнение. 41% от зрителите смятат, че той се е представил отново най-убедително. Само 25 на сто са одобрили представянето на кандидата на консерваторите Армин Лашет, а Аналена Бербок от Зелeната партия тоз ипът се срина до третото място със само 25 процента одобрение.

Бербок се опитваше през цялата телевизионнна вечер да насочи разговора към бъдещето и към това какво трябва да прави политиката оттук нататък, но бе надговорена от Шолц и Лашет, които превърнаха тройния дуел в личен. 

Двамата посочваха грешките на опонента си в миналото и се опитваха да извадят дивиденти от тях.

Олаф Шолц отново успя да се изплъзне от категоричен отговор дали изключва коалиция с бившите комунисти от Левицата. За сметка на това Лашет заяви, че ХДС няма да разговаря нито с „Алтернатива за Германия“, нито с Левицата, но не бе конкретен на въпроса дали ХДС би влязъл в голяма коалиция с ГСДП, този път с канцлер социалдемократ. „Първата ни задача е да се борим на тези избори“, заяви той.