Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Самолет на пакистанската авиокомпания ПИА (PIA - Pakistan International Airlines) кацна днес на летището в Кабул. Той изпълни първия международен граждански полет, откакто талибаните поеха контрола над Афганистан на 15 август, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Това е един от първите признаци на икономическа нормализация за страната и нейното основно международно летище, което в края на август бе обсадено от хиляди афганистанци, искащи да напуснат Афганистан след завръщането на ислямисткото движение на власт, отбелязва АФП.

За първи път международен, но не с търговска цел пътнически полет бе изпълнен от Кабул в четвъртък миналата седмица. Той бе последван от друг, извършен от Катар еъруейз (Qatar Airways) в петък с 158 пътници на борда, включително американци, германци, канадци, французи, нидерландци, белгийци и маврицийци.

В края на август летището в Кабул беше сцена на хаос с хиляди афганистанци, които, уплашени от завръщането на талибаните, отчаяно се опитваха да се качат на самолети от гигантския въздушен мост, организиран от САЩ.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.