Кристиано Роналдо се завърна с гръм и трясък на "Олд Трафорд". "Манчестър юнайтед" разгроми с 4:1 "Нюкасъл", а португалецът вкара два гола в повторния си дебют след трансфера си.

Кристиано започна като титуляр в първата си среща с екипа на "червените дяволи" след 12-годишно прекъсване. Бруно Фернандеш и Джеси Лингард отбелязаха другите две попадения за успеха.

Домакините започнаха мача добре, Роналдо на два пъти опита удари, но без успех. Рафаел Варан имаше шанс да вкара след корнер, но изстрелът му с глава беше неточен. Играчите на "Нюкасъл" също не се предаваха. Давид де Хеа се справи с удар на Мат Ричи, а Джоузеф Уилок стреля неточно.

В края на първото полувреме "Манчестър юнайтед" стигна до първия гол. Мейсън Грийнууд стреля, вратарят Фреди Уудман се намеси непохватно, топката стигна до Роналдо, който дебнеше наблизо и беше безпощаден.

"Нюкасъл" изравни малко след началото на второто полувреме. Хавиер Манкийо се разписа след бърза контраатака. Роналдо обаче пак се изяви, като беше точен с удар по земя и прати топката между краката на вратаря Уудман.

Жоелинтон можеше да изравни за "Нюкасъл", но Де Хеа спаси. В 80-ата минута Бруно Фернандеш вкара третия гол за "Юнайтед" с хубав удар от около 22 метра. В продължението Лингард отбеляза четвъртия гол след добра атака.

С успеха "Юнайтед" поведе във временното класиране с десет точки. "Манчестър сити" е на второ място с девет, след като спечели с 1:0 гостуването си на "Лестър". Бернардо Силва вкара единствения гол в мача.

Досегашният лидер "Тотнъм" изненадващо загуби с 0:3 от "Кристъл палас" като гост в ранния мач. "Шпорите" бяха с човек по-малко от 58-ата минута.