Назрява скандал в английския футбол. В "Ливърпул" смятат, че ФИФА няма право да спира техните бразилски футболисти от участие заради отказа на клуба да ги пусне в родината им за световните квалификации. “Червените” не разрешиха на Алисон, Фабиньо и Роберто Фирмино да пътуват за Южна Америка, защото според рестрикциите на Острова при завръщането си от там те трябваше да бъдат поставени под карантина. 

В отговор Бразилската футболна федерация сезира световната централа, откъдето наредиха тримата да не играят в периода 10-14 септември. Това е санкцията заради това, че клубът не е изпълнил задължението си да разреши на съответните играчи да се отзоват на повиквателните

Все още не е ясно дали "Ливърпул" няма да ги използва в предстоящи двубой срещу "Лийдс" в неделя, твърди “Скай Спортс”. Евентуално участие на някого от тях обаче може да доведе до служебна загуба на мърсисайдци, пише "Спортал".

До миналия сезон, като част от мерките за ограничаването на разпространението на коронавирус, клубовете имаха право по своя преценка да не пускат националите си. Сега обаче в сила се върна старото правило, според което те не могат да спират никого. От “Анфийлд” обаче смятат, че в момента положението с COVID-19 е сходно и условията не би трябвало да са различни.

Фред няма да може да играе за "Манчестър Юнайтед". Снимка архив

Потърпевши са и други английски клубове. Фред няма да може да играе за "Манчестър Юнайтед" както в шампионатния мач срещу Нюкасъл в събота, така и при гостуването на "Йънг Бойс" в Шампионската лига във вторник.

Тиаго Силва също ще пропусне две срещи на "Челси" - от първенството срещу "Астън Вила" и от ШЛ срещу "Зенит". Едерсон и Габриел Жезус пък не трябва да играят за "Манчестър Сити" срещу "Лестър".

Мачовете на мърсисайдци и на “гражданите” в ШЛ са на 15 септември (сряда), така че техните играчи ще бъдат на разположение за тези двубои.