Къщата, в която е прекарал детството си легендарният китарист на The Beatles – Джордж Харисън, ще бъде продадена на търг. Домът се намира в предградията на Ливърпул, като е обявен за продажба от аукционната къща "Омега Окшънс". Първоначалната цена на имота е 160- 200 хиляди британски лири (220-275 хиляди щатски долара).

Семейството на Джордж Харисън, който почина през 2001 г., се настанява в къщата през 1950 г., когато самият той е само на шест години. Фамилията продължава да обитава сградата до 1962 г., - точно една година преди излизането на първия албум на ливърпулската банда под надслова Please Please Me.

В къщата, която е на около 14 км от центъра на Ливърпул, има три спални, баня, тоалетна, кухня и трапезария, както и малка градина в задния двор. Тя е ремонтирана, но според каталога на аукционната къща в нея са останали оригинални вещи от времето, когато Джордж Харисън я е обитавал. Това са вана, мивка, няколко врати и кухненски шкаф.

На търга ще бъдат предложени около 400 лота, свързани с The Beatles. Сред тях има няколко интервюта на Джон Ленън и Йоко Оно, записани през 1969 г. и началото на 1970 г. Първаначалната цена е 20-30 хиляди британски лири (27-41 хиляди щатски долара). Наддаването ще бъде проведено онлайн на 28 септември.