Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Аудиокасета с неиздаван запис на Джон Ленън ще бъде предложена на търг на 28 септември в Копенхаген, съобщи АФП.

Записът е направен през 70-те години на миналия век, когато Ленън е в Дания. Той е уникален, защото представлява 33-минутен разговор с "битълса" в неофициална обстановка. Ленън изпълнява и няколко песни. Една от тях е "Radio Peace", която досега не е издавана.

 Предварителната оценка на касетата е от 27 000 до 40 000 евро. Към нея са приложени и снимки, направени тогава.

Касетата се продава на търг от аукционната къща Bruun Rasmussen.

Джон Ленън и Йоко Оно 

Ленън пристига в Дания в края на 1969 г., за да се сближи с Киоко, дъщерята на Йоко Оно, която тогава живее с баща си в северната част на страната. 

Първоначално той отсяда там незабелязано, но след като се заговаря за него, организира пресконференция. На нея присъстват и четирима ученици, които записват касетата. С продажбата те искат да предадат посланието за мир на Джон Ленън.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.