Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Британският министър-председател Борис Джонсън представи снощи планове за повишаване на данъците за работниците, работодателите и някои инвеститори, за да се опита да се справи с кризата във финансирането на здравеопазването и социалните грижи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Плановете на Джонсън разгневиха някои членове на неговата Консервативна партия, тъй като са в нарушение на предизборните обещания.

След като похарчи доста пари за борбата с пандемията от коронавируса, премиерът се връща към предизборно обещание да се заеме с намиращата се в трудно положение британска система на социалните грижи, за която през следващите две десетилетия се прогнозира двойно увеличение на разходите на фона на застаряването на населението.

Джонсън също така предприема усилия с цел да се справи с проблемите в здравната система на Великобритания, където милиони хора чакат с месеци за лечение от Националната здравна служба след пренасочването на ресурси към борбата с COVID-19.

"Би било погрешно да кажа, че можем да платим за това възстановяване, без да вземем трудните, но отговорни решения за финансирането му", каза той пред парламента.

"Би било безотговорно да покрием разходите чрез по-големи заеми и по-висок дълг", заяви премиерът.

Плановете му нарушават обещание, дадено в програмата на консерваторите през 2019 г., предвиждащо да няма подобни данъчни увеличения с цел финансиране на социалните грижи.

Британските политици отдавна се опитват да намерят начин за финансиране на социалните грижи, но през годините правителства и на консерваторите, и на лейбъристите са избягвали въпроса, страхувайки се да не разгневят избирателите и собствените си партии.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.