България се завръща в песенния конкурс Евровизия догодина. След като Виктория Георгиева спечели 11-о място в музикалната надпревара тази пролет, към Италия през 2022 г. пак ще потегли наш представител.

За това, че страната ни ще вземе участие в Евровизия догодина, потвърдиха от българската делегация на конкурса, като посочиха, че държавата ще излъчи певец и за детския вариант на конкурса, който ще се проведе още през този декември.

„Завръщането и на голямата, и на детската Евровизия от страна на България е в резултатна усърдната работа на малка група от изключително отдадени хора, които ги е грижа за бъдещето на конкурса в страната“, категоричен е Васил Иванов, който вече няколко години е в екипа ни за Евровизия. Думите му зарадваха родните почитатели на музикалното състезание навръх старта на новия му сезон, който традиционно започва през септември и бележи началото на периода, в който могат да се предлагат песни за надпреварата.

Информацията за Евровизия 2022 предстои да бъде потвърдена от Българската национална телевизия, която всъщност има ангажимент към изпращането на роден представител в Италия, където конкурсът ще се проведе след триумфа на Maneskin през месец май.

Припомняме, че БНТ отказа участие на Евровизия през 2019 г. заради липсата на пари. За подготовката и явяването на Виктория Георгиева обществената телевизия сключи партньорство с частни компании.