„Ще поканя тази седмица ЦИК. Трябва да бъдем сигурни, че изборната администрация може да се справи в такава сложна ситуация, ако изборите са 2 в 1, за да не бъдат компрометирани.”

Това беше единственият коментар, който направи президентът Румен Радев от Съединения за датата на парламентарния вот, който се очаква той да насрочи. През седмицата парламентът определи президентските избори да са на 14 ноември. Досега на няколко пъти Радев не скри, че предпочита да има отделни гласувания. Това обаче би затруднило много организацията на вота, както и ще оскъпи значително изборите. От ЦИК вече споделиха притесненията си около пренастройването на машините, което трябва да става три пъти, липсата на време това да се случи, особено в секциите в чужбина и т. н. Днес говорителката на комисията Росица Матева каза пред БНР, че при разделяне на президентски и парламентарни избори трябва да има интервал от поне две седмици между тях.

Радев беше в град Съединение в навечерието на 6 септември.  Той отправи приветствие към жителите и гостите на града по повод 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. „Именно тук народният ентусиазъм достига своя апогей. Безстрашните четници и доброволци остават пример за нас с своята решимост и принос за успешен край на това общонародно дело”, заяви президентът.

В навечерието и на въвеждането на по-строги противоепидемични мерки и забрана на масовите събирания и на открито, на градския площад имаше струпване на хора, които се снимаха и прегръщаха с Радев. Маски на събитието носеха единствено служителите на НСО.