Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Соня Йончева и Пласидо Доминго изнесоха първия си съвместен концерт в София пред храм-паметника "Св. Александър Невски".

Хиляди проследиха гала-спектакъла на едни от най-обичаните оперни гласове в света. Освен от публиката в българската столица, концертът беше проследен и от техни почитали по света благодарение на онлайн излъчване.

Както беше обявила, Соня Йончева излезе на сцената с тоалети на българската дизайнерка Ваня Нецева, припомня БНТ.

 

Двучасовият спектакъл започна с изпълнението на увертюрата от "Силата на съдбата" от Софийската филхармония и под диригентството на маестро Найден Тодоров.

Първото съвместно изпълнение на Соня Йончева и Пласидо Доминго беше дуетът на Жермон и Виолета от "Травиата". Българското сопрано неведнъж е споделяла, че образът на Виолета е сред любимите ѝ в света на операта.

Сред официалните гости на събитието бяха президентът Румен Радев, министърът на културата Велислав Минеков, както и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Концертът завърши с четири биса, петминутна заря, а накрая оркестърът изсвири ръченицата на Румен Бояджиев - син.

 

 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.