Служебният министър на икономиката Кирил Петков, новата звезда на родната политическа сцена, не потвърди, но и не отрече днес, че може да се заеме с нов политически проект.

"Нека го говорим, когато стане факт. Не мога това да го казвам в момента. В момента съм служебен министър, който трябва да е безпартиен. Останаха две седмици. Имаме енергия да продължим да бъдем част от промяната. Какъв е най-добрият начин да го направим, ще бъде много сериозен разговор не само с нашите съмишленици, но и с нашите семейства, с нашите партньори. Трябва да помислим внимателно, но знаем, че България има нужда от още промяна", каза Петков в интервю за БНР.

Той каза, че президентът Румен Радев още не е говорил с него да остане в следващо служебно правителство в случай на нови предсрочни избори. 

Харвардският възпитаник, за чието издигане за премиер има фен група с 90 000 членове във Фейсбук, отрече да се е срещал с БСП.

Той беше категоричен, че "по никакъв начин" няма намерение да оглавява партия на Христо Иванов "Да, България", която е част от трипартийното обединение "Демократична България". 

Петков каза, че след като служебното правителство е сложило таван 5 млн. лева на заемите от Българската банка за развитие, това е осуетило 850 подготвени заема от по средно 50 милиона лева от тази банка.

Той видя реакция на засегнатите от тази мярка в атаките срещу него и колегата му по финансите Асен Василев.

Петков разкри и че се е срещал само веднъж на четири очи със Слави Трифонов преди изборите на 11 юли и тогава лидерът на "Има такъв народ" го поканил той и Асен Василев  да станат част от нейно бъдещо правителство. Срещата е продължила около 35 минути, каза министърът на икономиката.

На нея го е поканил депутат от ИТН, чието име Петков отказа да разкрие. Той каза и че е имал също среща с председателя на парламентарната група на ИТН тошко Йорданов в офиса на Асен Василев.