Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Служебният министър на икономиката Кирил Петков, новата звезда на родната политическа сцена, не потвърди, но и не отрече днес, че може да се заеме с нов политически проект.

"Нека го говорим, когато стане факт. Не мога това да го казвам в момента. В момента съм служебен министър, който трябва да е безпартиен. Останаха две седмици. Имаме енергия да продължим да бъдем част от промяната. Какъв е най-добрият начин да го направим, ще бъде много сериозен разговор не само с нашите съмишленици, но и с нашите семейства, с нашите партньори. Трябва да помислим внимателно, но знаем, че България има нужда от още промяна", каза Петков в интервю за БНР.

Той каза, че президентът Румен Радев още не е говорил с него да остане в следващо служебно правителство в случай на нови предсрочни избори. 

Харвардският възпитаник, за чието издигане за премиер има фен група с 90 000 членове във Фейсбук, отрече да се е срещал с БСП.

Той беше категоричен, че "по никакъв начин" няма намерение да оглавява партия на Христо Иванов "Да, България", която е част от трипартийното обединение "Демократична България". 

Петков каза, че след като служебното правителство е сложило таван 5 млн. лева на заемите от Българската банка за развитие, това е осуетило 850 подготвени заема от по средно 50 милиона лева от тази банка.

Той видя реакция на засегнатите от тази мярка в атаките срещу него и колегата му по финансите Асен Василев.

Петков разкри и че се е срещал само веднъж на четири очи със Слави Трифонов преди изборите на 11 юли и тогава лидерът на "Има такъв народ" го поканил той и Асен Василев  да станат част от нейно бъдещо правителство. Срещата е продължила около 35 минути, каза министърът на икономиката.

На нея го е поканил депутат от ИТН, чието име Петков отказа да разкрие. Той каза и че е имал също среща с председателя на парламентарната група на ИТН тошко Йорданов в офиса на Асен Василев. 

Коментари

"Харвардския" лъжец!

Кирето Траволта още е канадец!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.