Време е за широка коалиция, в която трябва да влезе и ГЕРБ. Това заяви пред "Лице в лице" бившият финансов министър Симеон Дянков от първото правителство на ГЕРБ.

Според него ИТН са доказали, че "нито имат кадрите, нито дори идея как да съберат кадрите". Една от причините за това е "липсата на управленчески опит".

"Аз също отчитам грешки в моето управление – в данъчната политика, бързо да се правят промените без да се отчита какво се случва в Евопа или по света. Това е управленческият опит, ако го нямаш тепърва ще ги правиш тези грешки".

Финансистът посочи, че вече се е провело "изсветляване" в българската политика и е време да се работи по приоритети - например да се проведат реформи в съдебната система.

Той похвали работата на Кирил Петков и Асен Василев, но посочи, че служебното правителство не се справя в регионалната и социалната политика. 

Дянков приветства актуализацията на бюджета, но добави, че се надява да бъдат приети промени в регионалната политика. Според него сме закъсняли с изпращането на Плана за възстановяване и през тази година няма да получим пари. Бившият министър смята, че планът е добър, но все още има проблеми.

Той отхвърли вероятността да се завърне в българската политика в обозримото бъдеще.